Demokrati?

Okej. Jag fortsätter lite med politiksnack..

Det har väl inte undgått någon att Sverigedemokraterna (Sd) fick mandat i riksdagen. 5.7 % av de som röstade röstade på Sd, alltså inte 5.7% av Sveriges befolkning.  Något som jag blir riktigt förbannad över är när folk pratar och skriver om att detta är pinsamt, skandal och som om det vore krig i Sverige. När vi röstar, är det vår chans att visa vad vi tycker och vart vi står - det är därför vi kallas för ett demokratiskt land. Men istället smutskastar vi de som röstat på Sd, vi smutskastar partiet, som ju faktiskt är ett politiskt parti, liksom alla andra i riksdagen. Jag trodde att det var fritt att ha sina åsikter. Men genom att ta avstånd, diskriminera och rent ut sagt MOBBA Sd och deras anhängare visar motsatsen och hur odemokratiska vi egentligen är.


Visst, Sd härstammar från nazismen, en rätt så odemokratisk ideologi. Men kollar man på de andra partierna? Vart härstammar dom ifrån? Leninismen, marxismen, kommunismen har ALLA gjort samma saker och vart lika odemokratiska. Och man måste börja någonstans!

Folk menar att dom är besvikna på Sverige. Men jag blir minst lika besviken på dem för att de nedvärderar friheten om att få uttrycka sin åsikt, som vi igår faktiskt fick göra. Oavsett hur "fel" man tycker att åsikten är, är den ändå lika mycket värd som alla andras åsikter. Det är något som jag tycker de flesta bör tänka på, om vi fortfarande vill vara ett demokratiskt land.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0