sola o bada piña colada

daglig uppdatering.
idag har vi vart på beachen hela dagen. vi är fortfarande lite jetlaggade så det blev väl att man somnade till ett par gånger under parasollen. :) men fy fan va underbart det är här
ni hatar mig säkert nu när jag skriver så här men ärligt talat
så gött att byta bort vinterkylan mot denna härliga värme!
det kom en liten regnskur förut men då var det såpass sent så vi rusade iväg till massagen. jag tog en fotmassage och ansiktsbehandling 1 timme medan amanda tog en aloe vera massage. så härligt att bli omhändertagna på detta sätt!

ikväll ska vi sammanstråla med några grabbar från thn som också är här nere. ska bli skojsit. nu ska jag bestämma kläder. shorts klänning eller kjol? slipper långbyxor och stickat iaf ;)
puss

och förresten, amanda kommer nog vara bättre på att lägga upp lite bilder här nere, så kika in hennes blogg. aadnam.blogg.se

in thailando

en tripp till andra sidan jorden senare
ni undrar säkert hur jag har det
och eftersom det går så förbaskat långtsamt med snigelpost så tänkte jag och amanda utnyttja WiFi som finns tillgängligt på hotellet.
vi har alltså tillbringat vår första dag i patong, kom hit tidigt imorse innan ens affärerna hade öppnat. tog en frukost på en restaurang i form av red curry chicken. fy fan va gött!!
sen tog vi en massage, amanda tog en thai och jag olje.. tror jag e lite för feg för att pröva på thai men amanda sa att de va gött i allafall. tog det stället mamma hade rekommenderat o vi vart riktigt nöjda.

patong beach hart för övrigt gjort en ansiktslyftning då det är mycket finare nu än vad det har varit de tidigare år jag har varit här. strandkillarna som jobbar med solstolarna kände igen mig och sa att mamma o pappa var här förra veckan. kul! vi ska åka till karon och kata också. kata har jag aldrig varit på så det ska faktiskt bli kul att se. sen ska vi se vart vi kan åka o göra en dagsutflykt. både jag och amanda har sett phi phi så det hade varit skoj att se något nytt. så har ni något förslag på någon fin ö man kan åka till härifrån phuket så får ni gärna skriva de!

amanda kan äntligen sluta tjata om pizza hut då vi åt middag där idag. pannkaka har vi också ätit. mums

nu ska vi sova. puss o kram skumbanan
inga bilder har kommit än, men det kommer väl under resans gång förmodligen, beroende på hur uppkopplingen blir. ta hand om er i kylan

goes thailand

IMORN ÅKER JAG TILL THAILAND!!
FATTA VA GÖTT DET SKA BLI ELLEEERRRRRRRR!!!!!!!!!!

gjorde segerdansen på bussen förut!!

haha


så bra!

OMG

vilken helg!
jag kan beskriva den med ett ord

busig

det är sjukt

medan jag längtar efter långa dagar på stranden, en kall chang och mäkta god mat i thailand
så längtar amanda till pizza hut (i thailand)

behöver jag säga mer?

haha

asså. jag måste bara betydliga (som jag brukar säga) det där med allemansrätten.
amanda trodde jag var dum i huvudet och "tillochmed jag skulle kunna svara på den frågan"
frågan var ju kanske inte direkt så enkel som jag skrev här i bloggen. man skulle ha massa lagstöd och jag hittade bara de i miljöbalken och regeringsformen men det fanns tydligen nåt i brottbsbalken också. men man kan ju inte veta allt..
så nu vet ni hur det ligger till. jag är inte dum i huvudet. eller iaf inte lika dum som jag ser ut. jag blir så arg när folk (dock inte mina vänner som kanske säger det i viss ironi) säger att jag är osmart eller dum. för det är något jag vet att jag inte är. folk kan kalla mig fet, ful, ja vad som helst utan att jag tar åt mig. men när någon säger att jag är dum eller osmart då kan jag bli riktigt arg eller ledsen. för det är jag inte och det vet jag.


men jaha

vad fan är allemansrätten för nåt?
och varför kommer den som en tentafråga?
varför kunde jag inte svaret på den?
"Alla ska kunna utnyttja naturen" Ja men det vet jag väl...

nu ska jag snart ta mitt pick, pack och katt och bege mig mot THN. höstterminen är förklarad avslutad, jag kan njuta av ledighet i fyra dagar innan kursintroduktion håller rum, för att sedan.. på onsdag nästa vecka åka till THAILAND i TVÅ veckor!!!! MAÑANA!!

hallelujah

jaha, imorn säger vi adjö till höstterminen 2010. tentadags alltså.
vet inte riktigt om jag känner att jag har läget under kontroll men med en viss gnutta tur med frågvalen så ska jag kanske plocka på nåt poäng i allafall..
jag o jonna ska strax gå igenom gamla tentafrågor och jämföra våra svar. det lär säkert ge nåt. sen ska jag sitta med lissabonfödraget och understryka några viktiga paragrafer och principer. sen är jag väl så gott som färdig

hallelujah

jaha, imorn säger vi adjö till höstterminen 2010. tentadags alltså.
vet inte riktigt om jag känner att jag har läget under kontroll men med en viss gnutta tur med frågvalen så ska jag kanske plocka på nåt poäng i allafall..
jag o jonna ska strax gå igenom gamla tentafrågor och jämföra våra svar. det lär säkert ge nåt. sen ska jag sitta med lissabonfödraget och understryka några viktiga paragrafer och principer. sen är jag väl så gott som färdig

ledtråd nr 2


HAHAHA jag är i mitt FULASTE esse!




idag kan det hända grejer...

Ledtråd:

Okej!

Tänk er att jag är en friskisledare för tillfället..

Okej allihopa kom igen nu!!
Nu tar vi allt vad vi orkar!
Amanda skriver tenta och vi ska hålla tummarna!
Kom igen!


Grattis Jenny!!

Måste inflika här att min fina vän Jenny har tagit sin lärarexamen nu!! Jag träffade henne första dagen då jag en gång i tiden hade siktet inställt på att bli gymnasielärare men där lågan sedan slocknade efter två års utbildning till detta. Jag och Jenny klickade direkt och även om vi inte umgås så ofta så vet jag att det är en vän jag kan ringa i ur och skur om det skulle vara något! Grattis än en gång min fina vän till din examen och lycka till med ditt nya jobb! :)


Jag och Jenny för ett par år sedan! :)

dom fem musketörerna


det gick ju inte att säga nej till lite vin efter att dessa fem kom och knackade på i fredags! :D

helgen!

jahaja, försöker att tänka bort att det är lördag eftersom tiden spenderas uppe på universitetet med tentaplugg. går väl sådär, håller fortfarande på att skriva om/av anteckningar från föreläsningarna.
igår satt jag i soffan med smulan i min tro att det skulle bli en lugn fredagskväll framför teven och "på spåret" rätt som det är ringer porttelefonen och in kommer 5 ölsugna pojkar och sprider ut sig. Hej och välkomna typ. Så det var bara att hoppa in i duschen och fräscha till sig lite och byta om så satt man där och smutta på lite rödtjut och blev serverad shots av amandajäveln. kvällen avslutades på Tempel, och det var faktiskt en rolig kväll. det slutade med typ efterfest hos oss, om man ens kan kalla det efterfest, men vi byggde torn av tomma ölburkar och drog norgehistorier för en norrman. oerhört trevligt.

vet ni vad man kallar en smart person i Norge?
-nej
En turist!


och det kommer en ny dag

imorgon ska amanda tvinga upp mig till att åka till skolan och köra en heldags plugg. jobbigt men ack så behövligt.
amanda och smulan börjar kommer mer och mer överens. de lekte förut men det såg ut som att amanda tyckte det var roligare än smulan med den där jävla bollen...
sen bjöd hon smulan på räkor så nu har la hon fått en lagom dos av uppskattning från fröken hallberg.
jag tittar bara på.
spännande liksom
ne nu får det blir sängen och läsa några kapitel ur boken! riktigt bra är den!! :D



Paganinikontraktet- Keplers andra roman, hans första, Hypnotisören, var grymt bra och denna håller samma nivå! :)

OLLE

Oh! ÄLSKA OLLE! :)
Han gör den så jävla bra så man vill ju ligga  hångla med honom i flera timmar!!! MUMS!

heja!

fick max poäng på redovisningen! GRYMT!
nu har jag gjort fint i vårt hem. amanda kommer la få chocken (CHOCKAT!) när hon kommer hem sen med tanke på hur det såg ut innan. tog fan 10 minuter att dammsuga i bara hallen! jävla massa grus ÖVERALLT o ändå lyckades jag inte få med mig allt. Hopplöst.
ne men nu kan de komma hem folk utan att man ska behöva ursäkta sig. det är det värsta jag vet
jag hatar när det är stökigt jag mår psykiskt dåligt och ser gärna till att det ALLTID ser skapligt ut. även om de senaste dagarna råkat vara ett undantag.

nu kallar skolböckerna! vi hörs senare
pussen

thursdag

goood morgon!
har precis gjort i ordning mig.
de vankar lite redovisning på universitetet. roligt!
har aldrig haft några större problem att prata inför grupp så de tynger mig inte särskilt
de som har vart tyngst är att det är lagd mitt i natten klockan 8.15. sover liksom som bäst då!
nu ska jag ner och fylla på busskortet. bilen får vila. vi hörs senare!

"jag ska bara.." men det måste också göras

onsdag?
är det verkligen onsdag idag? mitt huvud vill ha det till torsdag
jaja. har grejat med lite praktiska saker så här på "morgonkvisten" (jag vet att klockan är 12) men det är liksom morgon fram till typ 13 för mig.
idag är det plugg för hela slanten tänkte jag. bara jag kommer igång. det är ju det som är jobbigt.
köpte gamla tentor igår som jag tänkte jag skulle köra igenom. får se hur mkt dom hjälper med tanke på att det inte finns något facit till skiten.. men då vet jag ju på ett ungefär vad man ska plugga på i allafall..

imorgon har vi redovisning av vårt grupparbete också, så det behöver jag läsa in mig på. men de brukar räcka med typ en kvart innan jag går o lägger mig så vet jag vad jag ska säga sen. haha

nu ska jag se om det finns något annat praktiskt och viktigt jag kan göra för att skjuta upp plugget lite.
Hur fan ska jag klara av mitt och thereses avtal? haha

100%party

nej jag tänker inte skriva samma sak som dig amanda
men vi har iaf skrivit upp 100% partykryssning den 27e januari i kalendern
lille grymt eller
jag och alla 18åringar
KOM TILL MAMMA!
ne men jag vet ju vart min blomma vill vandra iallafall.
är de extra dimmigt ute på vattnet?
finns det mobiltäckning?

vad ska man tänka på? vad ska jag ha med mig? livväst? badmössa?
JAG HAR ALDRIG ÅKT KRYSSNING FÖRUT!
endast båt till danmark på Stena line!

amanda and I

nyss hemkommen från skolan, willys, och rusta.
denna utflykt innebar helt enkelt att jag missade våra bästa år.
de va de självaste fan!

men jag är inte bitter. förutomat att jag är outhärdligt trött så booorde jag verkligen ta tag i tentaplugget. MÅSTE!
ska man vila en snabbis o plugga sen? fast en snabbis blir aldrig en snabbis för min del. vaknar jag la upp klockan 20 ikväll eller nåt...


jag o amanda i onsdags..

veiron i ottan

gooood morgon god morgon god morgon!
vaknade av att amanda kom inrusandes och skrek på hjälp typ.
smulan har en tendens att vara väldigt kelsjuk på morgonen och amanda verkar inte fatta detta
jaja, tur för henne att jag ändå skulle upp
nu blir det lite frukost sen ska jag snygga te mäj så folk kommer tro att jag är britney igen
puss

kallestaden

men hallå där i skutan!
tänkte bara ge er ett litet livstecken innan jag ska krama john godnatt!
är uppe i karlstad nu. tog med mig smulan och allt därtill och hon har återfunnit sin favoritplats hon hade när hon bodde hemma hos mig när jag bodde i trollhättan. i soffan. amanda vågar inte närma sig katten så vill jag vara i fred så är det ju bara att se till att ha henne i närheten..

imorn har jag visst föreläsning så jag ska upp tidigt då denna börjar 8.15. slut klockan elva så jag hinner hem lagom till reprisen till våra bästa år..

och, mitt hjärta gjorde för en liten stund sedan ett litet glädjeskutt.
haha. fan va patetiskt!

läpparna


he he /AMANDAHALLBERG

ahhhhhhhhh va säger man då??? Ligger på fridas soffa och har fällt ut magen samtidigt som hon lagar middag till mig.
gillar att jag har en "guardian", livsängel och extra mamma med mig under armen mest hela tiden.

ikväll ska jag väl försöka hålla in magen och så ska vi dricka alkoholhaltiga drycker tills någon av oss spyr:)
tycker det blir roligt då

nu jagar frida sin katt
jag gillar inte den
fruktansvärt aggresiv framfart på katten

men frida e ju kompis med den
de är väl de viktiga

fridayfridafredagfreitag

friday! och vad händer? inte ett skit!
har precis agerat chauförr till hela familjen Hallberg som ska ha det gött på A&O.
en annan sitter här i ensamheten..
haha, ne det låter mer tragiskt än vad det är. vill bara att ni ska tycka synd om mig lite
egentligen gillar jag ju att vara själv. men kanske inte en fredag av alla dagar?

jobbat hela dagen har jag också gjort. på tallbacken. alltid lika roligt att dansa som Lena PH med sopkvasten och svänga runt ordentligt på städvagnen. UR VÄGEN!!! jag har skurat 33 toaletter sammanlagt, moppat ännu fler golv och tömt massvis med papperskorgar. GRYMT KUL!

nu ska jag se om jag kan får erbjudande om sällskap. först till kvarn - typ!

2010 musiiiicc


kan väl då säga att musiken var bättre 2009
men praktiken bättre 2010
och verkligheten kommer bli bättre 2011

100 om mig

1. Tre namn jag lyssnar till: Frida, Lino, Rövet
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Att jag skrattar mycket
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Att jag har svårt för att ta initiativ och bestämma något
4. Detta är jag rädd för: Att förlora någon nära
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Pengar,  mat och kärlek
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: gå ut utan att ha duschat på en vecka, tycka om spindlar, äta kött från häst, katt, hund o. dyl.
7. Detta tycker jag om att göra: Sova, festa, spela spel, laga mat, umgås med vänner.
8. Detta vill jag göra just nu: Åka till Thailand
9. Bästa känslan: Att känna sig älskad

10. Värsta känslan: Ensamhet
11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har: Han ska kunna allt jag inte kan
12. Är jag kär just nu? Nej
13. Jag vill gifta mig: När jag hittat Mr. Right. 
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Jag vet faktiskt inte
15. Min käraste ägodel: Min iphone
16. Något jag vill ha i present: En bil
17. Detta har jag på mig just nu: Kläder; leggings, tröja, kofta
18. Favoritkläder : Mjukisar!
19. Favoritdjur: Katt.

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Jag är allätare!
21. Favoritlåt just nu: Åh! Jag vet inte
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Svenska/syslöjd

23. Stjärntecken: Skytte
24. En bok jag älskar: Hypnotisören
25. En film jag älskar: Lejonkungen
26. Tv-program jag gillar: Våra bästa år!
27. Favoritdoft: Herrdofter!

28. Detta äter jag gärna; Thaimat, tacos , det jag lagar själv eller mammas mat!
29. Dricker helst: Vardag: Vatten, fest: Öl /drinkar
30. Favoritgodis: Lösgodis
31. Hit vill jag gärna åka på semester:  Thailand, Karibien, Maldiverna, L.A
32. Färg på mina ögon: Grön-gråa
33. Min längd: 164 i passet
34. Jag tror på: Vetenskapen och mig själv
35. Jag spelar: Handboll till och från och på maskiner. he he he
36. Person jag beundrar: vem beundrar jag, jag beundrar alla som följer sin egna vilja och inte ger upp
37. Så här bor jag: I en lägenhet i Karlstad tillsammans med min vän Amanda, sen växlas det i en lägenhet i Trollhättan hos mamma o pappa
38. ??: !!
39. Det här tänder mig: Tändvätska. Nämen, det beror på
40. Det här gör mig avtänd: Haha, jag kan ärligt talat inte säga det här
41. Favoritfärg: Svart
42. Favoritcitat: Don't dream your life, live your dream
43. En hemlighet jag vet: Skulle jag säga de så skulle de ju inte vara nån hemlighet längre
44. Bästa present jag fått: Har fått många bra, men Macbooken står på topplistan
45. Senast köpta skiva: Oj, jag vill nog minnas att det var Ted Gärdestad
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Mitt leende
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Att jag är blek
48. Udda förmåga/egenskap: Jag är ganska tråkig o vanlig så har direkt inga udda egenskaper
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: Katt
50. Vad lyssnar du på just nu?: Tv:n
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?: Kört runt mellan olika affärer. och nu väntar jag på att amanda ska komma hit så ska vi ha tjejmys och sleeepover!
52. Var är dina föräldrar födda?: Vänersborg vill jag minnas
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?: Hm, The sims 3 kanske
54. Vilken är din favoritrestaurang? Lai thai och New Place i Trollhättan
55. När badade du i en pool senast?: I somras hos amanda :D
56. Har du varit med i någon skolpjäs?: njae. fast på högstadiet hade vi en temavecka och en av aktiviteterna var teater  och där var jag med
57. Hur många barn vill du ha?: 2-3
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Hård hårdrock
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?: Jag röstade moderat!
60. Vad har du för TV-kanaler?: Det vanliga utbudet
61. Har du åkt moped någon gång?: Ja.
62. Har du busringt någon gång?: Japp
63. Har du fått felparkeringsböter?: När jag glömde sätta upp p-tillståndslappen fick jag det.
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump : Det hade vart coolt, men jag skulle säkert skita på mig eftersom jag inte är nåt big fan av höga höjder
66. Har du en egen trädgård? Nej, bor ju i lägenhet men är uppvuxen i hus med egen trädgård
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?: Timon & Pumbaa
68. Kan du alla orden i nationalsången?: Jag tror det
69. Badkar eller duschkabin? Dusch eller både och!
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?: Iom att det bara är den fjärde har jag inte hunnit med så många, men Tjenare Kungen gick ju på TV häromdagen
71. Favoritpizza?: Palermo med kebabsås bredvid
72. Chips eller popcorn?: Chips
73. Vilken färg på läppstift använder du?: Jag vill ha ett blodrött men vet inte om jag vågar
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?: Everyday! Nemen vadå jordnötsskal?
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?: Räknas lucia? 
76. Apelsin- eller äppeljuice?: Apelsin

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?: Erica och Dani, kött på O'learys!
78. Favoritchoklad?: Marabou apelsinkrokant eller schweizernöt
79. När röstade du senast?: Riksdagsvalet i höstas
80. När åt du en hemodlad tomat sist?: I somras på jobbet
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?: Ja, med laget i handbollen
82. Är du bra på matlagning? Om jag är! KING!
83. Klarar du att tanka själv?: Japp
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på TV? : Nej
85. Pepsi eller Coca Cola?: Cola
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?: Nix
87. Vad var det senaste du handlade?: Haha onyttigheter på ÖoB
88. Har du kräkts offentligt? Ja
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?: Det ena ska väl inte behöva uteslute det andra? Jag kan hitta den sanna kärlen som är mångmiljardär!
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ingenting är omöjligt
91. Har du ringt något betalnummer?: Jag tror det. Eller jag har ju röstat i idol osv det är väl betalnummer?
92. Kan man vara vän med sitt ex?: Ja
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?: Min farfar
94. Hade du mycket hår som liten bebis?: jag vet inte, tror varken det var mycket eller lite
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?: Hej jag kan inte svara nu..etc
96. Vad har du i din väska?: pennor, kalender, plånbok
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?: he he he.. haha nä men läser kanske, somnar till teven
98. Vad är du tacksam för idag?: kexchoklad
99. Var hittade du den här listan?: På en annan blogg
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna: Bryr mig inte, amanda kanske? he he

idag är en bra dag

åh! jag har en känsla av att detta kommer bli en bra dag.
dagen började som vanligt med våra bästa år. fan va bra det är nu alltså!
syster kom hit och är sjuk så hon har bäddat ner sig med täcket i soffan.
ikväll kommer amanda hit och vi ska ha en riktig myskväll och hon ska sova över
underbart ju!

varför bloggar jag inte?

ja, för att jag helt enkelt inte har nån bra skit att skriva om.
helt meningslöst
mitt liv är händelsefattigt
men jag får folk att skratta
och jag skrattar mycket själv


MEN VARFÖR I HELVETE ÄR JAG INTE PÅ EN SOLIG STRAND I THAILAND NÄR MINA FÖRÄLDRAR ÄR DET?!

GNNNNNN

a brand new day


nu ska jag lägga mig, ni ser ju själva hur trött jag är. tänkte bara säga godnatt först. har vart hos Josefin K ikväll och spelat spel tillsammans med erica och dani. när jag kom hem kände jag inte för att lägga mig direkt utan har faktiskt städat. typiskt mig klockan 11 på kvällen liksom. men nu är det bed time! smell u tomorrow! puss

och det sa PANG!

jag har en fruktansvärd avsmak för kebabpizza just nu. jag drömde precis innan jag vakna att jag fick en pizza med kebabkött och champinjoner på. jag gillar inte kebabkött och jag är allergisk mot champinjoner. i drömmen fick jag spotta ut detta, (men i själva verket tycker jag inte SÅÅÅ illa om kebabkött som jag gjorde i drömmen). jag vill ha kebabpizza med köttfärs och fetaost på!

men, nyårsafton då? hur var den för er?
min började med att jag fick köra ner mamma o pappa till landvetter flygplats eftersom dom ska spendera tre veckor i thailand. vägen hem flöt på bra bortsett från att jag knappt såg vägen från landvetter till Ale torg eftersom spolarvätskan var slut. men där stanna jag iaf och fyllde på det. sen forsatte färden till trollhättan och med 500 meter kvar hem så säger det PANG! japp, jag krockade. i en korsning. som tur var hade jag precis svängt av på den vägen så hastigheten var inte så hög. det blev inga större skador på bilen, lite tilltryckt i fronten och jag mår som jag alltid gjort även om jag blev lie skakis av ögonblciket.  personen jag krockade med var jag lite bekant med och eftersom det var hennes "fel" (hon hade högerregel) så är det hon som får stå för det. men vi löste det bra. :)

sen var det middag hemma hos tanya och patrik, som bor i trappen bredvid. vi var 8 personer som åt men när festen väl tagit fart var vi nog 12 personer. tolvslaget firades med champagne. eller, mousserande om jag ska vara exakt. asti cinzano som är ett bubbel som jag sväljer lika lätt som ett glas vatten. gott. när klockan närmade sig halv ett tågade vi iväg till Lipz och väl där inne har man ju haft betydligt roligare. men det fick duga. vid tre var jag hemma igen och pratade med amanda i telefonen tills hon däckade. he he.

igår låg jag och sov till ett ungefär, efter att ha blivit väckt i omgångar innan. syster kom hit och senare på eftermiddagen gick vi till O'learys och jag blev bjuden på middag. Riktigt gott! nu ska vi snart till Överby och kika lite.
Hoppas ni får en bra start på nya året och att ni gett realistiska nyårslöften!

RSS 2.0